• Remdesivir este folosit în tratamentul specific pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2
  • Ministerul Sănătății a mai primit 400 de milioane de lei pe care îi va folosit inclusiv pentru testarea suspecților de COVID
  • Cele 400 de milioane de lei vor fi direcționați și către vaccinarea antigripală a persoanelor din grupele la risc

Guvernul a alocat 65 de milioane de lei Ministerului Sănătății pentru a cumpăra Remdesivir, necesar pentru tratamentul COVID, iar 400 de milioane de lei sunt alocați pentru activități prioritare din cadrul programelor naționale de sănătate.

Potrivit Ministerului Sănătății, cei 400 de milioane de lei vor fi folosiți pentru testarea prin metoda RT-PCR a persoanelor suspecte de COVID-19, realizarea activităților de limitare a răspândirii infecției SARS – CoV2 la nivelul direcțiilor de sănătate publică, dar și pentru continuarea vaccinării antigripale a persoanelor din grupele la risc.

Alte 65 de milioane de lei vor fi folosite de Ministerul Sănătății pentru achiziționarea medicamentului Veklury (Remdesivir) necesar pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Remdesivir este medicamentul autorizat la nivel mondial și la nivelul Comisiei Europene ca tratament specific pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2.

„În scopul asigurării accesului egal la acest medicament al tuturor paciențlor la nivel european, la nivelul Comisiei Europene a fost realizată o procedură de achiziție comună, în numele și pentru Statele Membre, aceasta urmând a fi finalizată în perioada imediat următoare”, conform Ministerului Sănătății.