• Mutația de coronavirus descoperită la nurcile din Danemarca s-a transmis la 214 oameni
  • Potrivit experților, virusul a fost întâi detectat la 207 crescătorii de nurci din Iutlanda, iar ulterior s-a descoperit mutația virusului la 12 oameni și 5 crescătorii
  • 280.000 oameni din nordul Iutlandei au fost carantinați
  • Din luna iunie, în total 214 oameni au contractat mutația virusului

Institutul de Boli Infecțioase din Danemarca a anunțat că 214 oameni au contractat mutația virusului descoperită la nurci, relatează The Guardian.

Inițial, virusul a fost descoperit la 207 crescătorii din regiunea Iutlandei– ulterior fiind descoperită mutația la 5 crescătorii și 12 oameni.

280.000 oameni din nordul Iutlandei au fost carantinați, ceea ce, conform prim-ministrului Mette Frederiksen, a stârnit panica în rândul cetățenilor.

Deși se știu relativ puține despre noua mutație, Magnus Heunicke a declarat într-o conferință recentă că deocamdată, nu există niciun semn care să indice că virusul mutant ar provoca simptome mai grave ale Covid-19.

Cu toate acestea, oamenii sunt alarmați de rapiditatea cu care s-a răspândit mutația – de la 12 oameni, la peste 200, într-un timp relativ scurt.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Lockdown-ul din nordul Iutlandei și avertismentul lui Frederiksen au urmat deciziei de a ucide populația de aproximativ 17 milioane de nurci, pentru a reduce la minimum riscul retransmiterii bolii.