• Nelu Tătaru a dat un semnal pozitiv, luni, la Galați.
  • Ministrul Sănătății a afirmat că în acest moment, sistemul medical din România nu este în colaps.
  • La Galați, 83 de cadre medicale sunt infectate cu Covid-19.

Nelu Tătaru a spus, la Galați, unde 83 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, că sistemul nu este în colaps: „Nu suntem în colaps medical. Avem 243 de persoane în terapie intensivă. Adresabilitatea în UPU încă este acceptabilă. Cei care sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare, mulți dintre ei, au solicitat externarea. Sunt locuri în spital”.

Acesta a mai spus că rămâne să fie gestionate cazurile, de la o zi la alta, iar cei care vor da măsura aglomerării sistemului medical sunt cazurile cu simptomatologie severă și critică.

Întrebat cât de relevantă este testarea în spitalele focar și pe grupele de risc, Tătaru a răspuns că „este relevant pentru starea de fapt în virtutea unei anchete”: „Urmăream și aici (la Spitalul din Galați – n.r.), personal medical testat negativ și, la patru zile, retestat, era pozitiv. Deci nu ne putem axa doar pe un singur test, ci pe o evoluție și pe anchetă epidemiologică foarte bine dusă la capăt”.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

De asemenea, întrebat dacă se ia în calcul închiderea spitalului de la Galați, unde sunt 83 de cadre medicale pozitive COVID-19, Nelu Tătaru a răspuns negativ. În același timp, la Galați există posibilitatea de a aduce o terapie intensivă mobilă, în funcție de evoluția din următoarele 2-3 zile, deoarece în prezent nu consideră că ATI din Galați este aglomerată.