• Pacienţii asimptomatici  pot fi externaţi după  48 de ore de la internare
  • Pacienţii asimptomatici cu factor de risc, precum şi cei cu forme uşoare, vor fi internaţi în spitale de faza a II-a sau suport
  • Simptomaticii cu forme medii sau severe vor fi internaţi în spitale de faza I şi a II-a care au în structură secţii de terapie intensivă

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut alarmant în ultimela perioadă iar în fiecare zi se atinge un nou vârf.

Potrivit Monitorului Oficial, în aşteptarea rezultatului, pacienţii suspecţi de COVID-19 vor fi izolaţi într-o cameră individuală a spitalului sau în alte locaţii desemnate.

Dacă o persoană este suspectă de COVID-19 dar testul este negativ, aceasta va fi internată până când medicii vor stabili diagnosticul.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Pacienţii asimptomatici care nu vor să stea în spital pot fi externaţi după 48 de ori de la internare, cu condiţia izolării la domiciliu sau la o locaţie alternativă până la împlinirea celor 14 zile de carantină.  

Au fost adoptate şi noi măsuri pentru pacienţii asimptomatici cu factor de risc, precum şi cei cu forme uşoare. Aceştia vor fi internaţi în spitale de faza a II-a sau suport. Externarea lor se poate face după minimum 10 zile de la internare şi cel puţin 72 de ore de la lipsa febrei şi ameliorarea simptomatologiei.

Pacienţii care au forme medii sau severe vor fi internaţi în spitale de faza I şi a II-a care au în structură secţii de terapie intensivă. În cazul lor, internarea trebuie să dureze cel puţin 14 zile de când au apărut primele simptome şi cel puţin 72 de ore de la lipsa febrei.

AUTOR: Cristina Nicolae