• SUA înregistrează un număr record de infectări
  • Datele oferite de Universitatea Johns Hopkins arată un salt în numărul de îmbolnăviri, cu 201.961 cazuri noi în 24 ore
  • În total, SUA înregistrează 10.238.243 cazuri și 239.588 decese

Potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, SUA a depășit marți recordul anterior de cazuri zilnice de Covid-19, înregistrând 201.961 cazuri noi în 24 ore, relatează ndtv.

Numărul total în SUA este de 10.238.243 îmbolnăviri, cu 239.588 decese.

În intervalul de 24 ore, s-au înregistrat 1.535 decese de Covid-19, un record față de ultimele luni. SUA se luptă cu virusul și încearcă să țină pandemia sub control.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De o săptămână, numărul de infectări zilnice s-a menținut la peste 100.000 pe zi.

Internările din cauza Covid-19 au înregistrat și ele un număr record, cu peste 60.000 oameni internați în toată țara, conform statisticilor COVID Tracking Project.

În același timp, atenția cade și pe cum a fost gestionată pandemia în SUA până în prezent: președintele Donald Trump, care refuză să accepte victoria lui Biden, a râs în repetate rânduri de oamenii care purtau mască, susținând că virusul va trece de unul singur.

În contrast, Joe Biden a promis să adopte o atitudine mai responsabilă față de gestionarea pandemiei, spunându-le cetățenilor că măștile de protecție sunt efectiv cele mai bune pentru a ține virusul sub control.

Cu toate acestea, există și vești bune: Pfizer și partenerul său german BioNTech au anunțat luni că vaccinul pentru Covid pe care l-au dezvoltat are peste 90% eficiență – marcând astfel o descoperire majoră în căutarea unui vaccin.