Crește bilanțul deceselor în urma incendiului dintr-o secție ATI COVID din Turcia. VIDEO

  • Nouă persoane au murit în urma unui incendiu dintr-o secție de Terapie Intensivă din Turcia.
  • Incidentul a avut loc la o secție ATI COVID a unui spital din provincia Gaziantep.
  • Incendiul a fost provocat de explozia unui aparat de ventilație pulmonară.

ACTUALIZARE 15.30.  Încă o persoană rănită în incendiul izbucnit într-o secţie de terapie intensivă COVID-19 al unui spital din provincia Gaziantep din sud-estul Turciei a murit, potrivit Reuters, care îl citează pe ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat, sâmbătă, că nouă persoane au fost ucise într-un incendiu izbucnit în unitatea de terapie intensivă COVID-19 a unui spital privat din provincia Gaziantep din sud-estul Turciei.

Incendiul a izbucnit din cauza unei explozii la un ventilator cu oxigen, care ajută bolnavii cu COVID-19 să respire.

Guvernatorul local a transmis într-un comunicat că alţi pacienţi care primeau tratament au fost transferaţi la spitalele din apropiere, potrivit Reuters.

Doi procurori din provincie au fost însărcinaţi să investigheze cauza exactă a producerii exploziei, a declarat procuratura locală.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Opt persoane au murit după un incendiu izbucnit într-o secţie de Terapie Intensivă COVID-19 a unui spital din provincia Gaziantep din sud-estul Turciei.

Incidentul a avut loc în unitatea de terapie intensivă COVID-19 din Spitalul Universitar Sanko, unde un incendiu a izbucnit din cauza unui aparat de ventilaţie pulmonară cu debit mare, utilizat în tratamentul pacienților cu COVID-19, conform aljazeera.com.

Cel puțin opt pacienți au murit, iar alți 14 care primeau tratament COVID-19 au fost direcționați la diferite spitale.

O anchetă a fost lansată cu privire la incident.

Sursa Foto: Twitter / Fuat Ozhan