• Infectările cu noul coronavirus din Anglia au scăzut cu 30% în timpul carantinei, o arată un studiu
  • Anglia a intrat în lockdown național pe 5 noiembrie
  • Țara urmează să revină la o abordare regională a restricțiilor, începând cu 2 decembrie

Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut cu 30% în timpul lockdown-ului din Anglia, relatează Reuters. Virusul este acum în retragere, a arătat un studiu realizat cu peste 100.000 de voluntari.

Anglia a intrat în a doua carantină națională timp de o lună pe 5 noiembrie pentru a reduce numărul infectărilor care se afla în creștere rapidă și pentru a-și proteja sistemul de sănătate. Țara urmează să revină la o abordare regională a restricțiilor, începând cu 2 decembrie.

Cazurile au scăzut cu 30%, cu 96 de persoane la 10.000 infectate între 13 și 24 noiembrie, conform rezultatelor intermediare ale studiului realizat de Imperial College London și Ipsos MORI. Ultima repetar a cercetării, efectuată între 16 octombrie și 2 noiembrie, a arătat 130 de infecții la 10.000 de persoane.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Primul ministru Boris Johnson a primit critici din propriul său partid pentru decizia de a institui carantină națională. Unii membri au spus că este o încălcare inutilă a libertăților civile. Partidul Laburist, aflat în opoziție, a declarat că a fost prea lent în reacții.

Viitoarele restricții vor fi supuse la vot marți, când Boris Johnson ar putea fi pus în situația de a se baza pe voturile partidului din opoziție pentru a adopta noile reguli.