• O tânără în vârstă de 30 de ani, din Texas, a murit din cauza Covid-19 la bordul unui avion
  • Cazul a avut loc la sfârșitul lunii iulie, însă autoritățile din Dallas au fost informate abia acum de faptul că femeia era infectată

O femeie din Dallas a murit de Covid-19 în timpul unui zbor din Arizona către Texas, anunță autoritățile americane. Totul s-a întâmplat pe 25 iulie, însă cazul a fost public abia acum, scrie CNN.

Femeia în vârstă de 30 de ani ar fi avut „mai multe probleme de sănătate”, iar după ce s-a urcat în avion a acuzat probleme respiratorii, anunță într-un comunicat de presă oficialii din Dallas.

Totodată, autoritățile spun că ar fi fost informate abia în urmă cu câteva zile că era bolnavă de Covid-19. Alte detalii nu au oferit, prin urmare, nu este clar dacă femeia știa că este infectată cu coronavirus în momentul în care s-a urcat în avion.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Administraţia pentru Securitatea Transporturilor a examinat duminică peste 1 milion de pasageri.

În timp ce unele cercetări au sugerat că infecția Sars-Cov-2 se poate răspândi la bordul aeronavelor, un studiu al Departamentului Apărării al SUA lansat săptămâna trecută a arătat că sistemele de ventilație ale avioanelor filtrează aerul eficient și elimină particulele care ar putea transmite viruși.