• Rata de mortalitate este de 50% în cazul Ebola
  • Ultima epidemie de Ebola s-a încheiat în luna noiembrie în Congo
  • În Congo au murit 55 de oameni și 40 de mii au fost vaccinați anti-Ebola

O rezervă globală de vaccinuri anti-Ebola va fi creată în Elveția. Depozitul va conține 500 de mii de doze și va fi destinat pentru situații de urgență.

Care va fi rolul acestui depozit de seruri împotriva virusului Ebola

Această rezervă de vaccinuri a fost gândită ca o măsură de siguranță în cazul unei situații de urgență și va permite guvernelor să reacționeze rapid în caz de pandemie. Dozele de vaccin sunt produse de compania americană Merck și vor fi stocate la Basel.

Costul operațiunii este de 20 de milioane de dolari, iar fondurile sunt asigurate de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), însă proiectul va dura câțiva ani până la asigurarea stocului de 500 de mii de doze.

Recomandări

THANK YOU, BEYONCE!
CV-UL LA CONTROL
NATO SCHIMBĂ FOAIA
BIDEN CERE PACE
PÎRVULESCU, VIZAT DE DNA
PREMIUL NOBEL PENTRU PACE

Cine va avea acces la aceste vaccinuri

Toate țările vor putea solicita aceste vaccinuri, chiar și statele mai sărace le vor primi în mod gratuit și vor fi ajutate să le distribuie.

Vaccinul anti-Ebola s-a dovedit a fi foarte efectiv la ultimele epidemii din Republica Democrată Congo, unde au fost imunizate 300 de mii de persoane, in decurs de 2 ani.

Cercetările pentru descoperirea unui vaccin anti-Ebola au fost accelerate după epidemia din 2013, când au murit peste 11 mii de persoane în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

  • Rata de mortalitate este de 50% în cazul Ebola
  • Ultima epidemie de Ebola s-a încheiat în luna noiembrie în Congo
  • Au murit 55 de oameni și 40 de mii au fost vaccinați