O singură doză de vaccin ar putea fi suficientă pentru cei care au avut Covid-19, spune Fauci. „E posibil ca americanii să poarte măști și în 2022“

Medicul Anthony Fauci spune că oficialii analizează posibilitatea ca persoanelor care au fost infectate cu coronavirus să li se administreze o singură doză de vaccin anti-Covid, scrie New York Post.

Datele despre administrarea unei singure doze celor care au supraviețuit virusului sunt „cu adevărat impresionante“, e de părere directorul Institutului naţional pentru alergii şi boli infecţioase din SUA: „Puterea pe care o are acea unică doză este cu adevărat enormă. Așa că, investigăm atent acest lucru. E ceva ce puteți lua în considerare, dar vrem să analizăm cu atenție datele, mai întâi“.

Explicațiile lui Fauci vin după ce noi studii au arătat că o singură doză de vaccin poate amplifica foarte mult nivelul anticorpilor la cei care s-au recuperat după infectarea cu SARS-CoV-2, cercetările sugerând că pentru aceste persoane este suficientă doar o singură doză de vaccin pentru a-şi turboalimenta anticorpii şi pentru a distruge coronavirusul şi chiar şi câteva variante mai contagioase.

Fauci: E „posibil“ ca americanii să poarte măști și în 2022 pentru a se proteja de coronavirus

Anthony Fauci a avertizat că este „posibil“ ca americanii să fie nevoiți în continuare să poarte măști chiar și în 2022 pentru a se proteja împotriva Covid-19, chiar dacă SUA ar putea fi într-o măsură semnificativă mai aproape de „normalitate“ până la finalul acestui an, scrie CNN.

Întrebat dacă crede că americanii vor mai trebui să poarte măști anul viitor, Fauci a răspuns: „Cred că este posibil să fie așa și, din nou, depinde cu adevărat de ceea ce înțelegi prin normalitate“.

Exit mobile version