• Belgia a declarat că se așteaptă să primească doar jumătate din dozele planificate
  • Lituania spune că livrările sale vor fi reduse la jumătate
  • Pfizer a spus în același timp că va reduce temporar cantitatea de doze livrate

Primim puțin vaccin. Asta spun miniștrii sănătății din țările europene. O treime din oficiali se plâng că dozele livrate sunt mai puține decât cele prevăzute în contract și datele livrărilor viitoare sunt incerte.

În plus cantitatea oferită este inegal distribuită. Belgia a declarat că se așteaptă să primească doar jumătate din dozele planificate pentru luna ianuarie din cauza unei probleme logistice.

Lituania spune că livrările sale vor fi reduse la jumătate până la jumătatea lunii februarie. Uniunea Europeană are două contracte cu Pfizer de până la 600 de milioane de doze în acest an.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Compania farmaceutică a fost de acord să livreze 75 de milioane de doze în al doilea trimestru. Dar nu se știe câte vor ajunge în cel de al treilea. Pfizer a spus în același timp că va reduce temporar cantitatea de doze livrate. Chiar și Pfizer România a dat un comunicat în acest sens. Pe de altă parte, Moderna s-a angajat să livreze 10 milioane de doze până la sfârșitul lunii martie și 35 de milioane în trimestrele doi și trei.

Iar până la finalul anului alte 80 de milioane. Dar fără a se știi clar când.
Și asta pentru că producătorii de vaccinuri nu au publicat calendare detaliate ale livrărilor în cele 27 de țări ale Uniunii Europene.