• Persoanele vârstnice și vulnerabile sunt încurajate să urmeze sfaturile generale
  • „Va exista un risc pentru oameni, dar trebuie să găsim un echilibru”
  • Suedia a înregistrat peste 1.200 de cazuri noi ieri, numărul total ajungând aproape de 110.00

Autoritățile suedeze spun că persoanele peste 70 de ani și alte grupuri cu grad mare de risc trebuie să se conformeze cu restul populației, relatează BBC.

Până acum, Crucea Roșie făcea cumpărături pentru bătrâni și le aduceau la ușă. În lunile trecute, aceste persoane au fost îndemnate să evite magazinele și chiar și farmaciile. Asta tocmai pentru a-i proteja.

Suedia recomanda până acum acestor grupuri să evite orice contact interpersonal. Totuși, un oficial din sănătate a declarat că autoizolarea a afectat vârstnicii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Johan Carlson, șeful Agenției de Sănătate Publică din Suedia, a spus că aceste îndemnuri au ajutat la limitarea răspândirii virusului către aceste grupuri. Pe de altă parte, el susține că aceste măsuri au dus la deteriorarea sănătății fizice și mentale a persoanelor în cauză.

„Va exista un risc pentru oameni. Vom vedea că câțiva oameni se vor îmbolnăvi, dar trebuie să găsim un echilibru” a adăugat Johan Carlson.

Sfaturile generale pentru populație, pe care și grupurile vulnerabile trebuie să le urmeze de acum includ evitarea adunărilor mari, spălarea frecventă a mâinilor, distanțarea socială și munca de acasă, dacă este posibil.

Suedia are o populație de 10 milioane de oameni, iar cazurile cresc rapid. Ieri s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri noi, numărul total ajungând aproape de 110.000.