OMS a aprobat un plan pe 4 ani. Care sunt obiectivele proiectul GPW-14

OMS nu mai are timp de pierdut. Adunarea Mondială a Sănătății a aprobat proiectul GPW-14, un plan pe 4 ani cu prioritățile organizației. Lupta cu schimbările climatice reprezintă principalul obiectiv al OMS pentru următorii ani.

Programul GPW-14 are o valoare de 11,1 miliarde de dolari. Mare parte din acești bani vor merge către lupta împotriva schimbărilor climatice și, mai exact, către complicațiile medicale care apar în urma expunerii zilnice a oamenilor la poluare. Este vorba despre bolile pulmonare sau cele de piele, inclusiv cancerul. Pe lângă lupta împotriva schimbărilor climatice, OMS se va axa și pe sănătatea mintală, egalitatea de gen, sănătatea migranților, siguranța alimentară, sănătatea digitală și Inteligența Artificială.

De asemenea, migrația și strămutarea populației au atins niveluri fără precedent în ultimul an. Aproximativ 1.000.000.000 de persoane au ales să emigreze sau au fost strămutate forțat din cauza mai multor probleme, inclusiv economice, de mediu, politice sau legate de principalele conflicte de pe glob, toate având consecințe grave pentru sănătate.

Planul a fost dezvoltat printr-un proces amplu de consultare care a durat 10 luni și care a implicat țări membre, organizații ONU și organizații ale societății civile. Valoarea programului este de 11,1 miliarde de dolari, însă OMS încă mai caută 7 miliarde sub formă de finanțare pentru a-și putea pune în practică toate aceste planuri și obiective.

Exit mobile version