• Lista cu zboruri internaționale prioritare a fost actualizată.
  • Organizația le-a transmis oficialilor să gestioneze mai bine pandemia în înteriorul țărilor.
  • „Restricțiile de călătorie nu pot dura la nesfârșit”, a declarat Organizația Mondială a Sănătății.

OMS avertizează că nu există o strategie de tip „zero risc” pentru țările care relaxează restricțiile pentru călătoriile internaționale, în contextul COVID-19, relatează Reuters.

Organizația atenționează că zborurile prioritare se încadrează în următoarele categorii:

  • zbouri urgente;
  • activități umanitare;
  • transferul personalului esențial;
  • repatrierea.

„Nu există zero risc atunci când vorbim despre importul sau exportul potențialelor cazuri, în contextul călătoriilor internaționale”, arată un ghid actualizat OMS, publicat marți pe site-ul organizației.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Indicațiile oferite de OMS pot fi utilizate atât de guverne, cât și de industrii pentru a concretiza un set de politici și reguli. Totuși, ghidul OMS trebuie să fie luat în calcul, dar nu este obligatoriu.

Actualizările organizației nu sunt cu mult schimbate față de regulile anterioare: oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare socială, trebuie să poartă mască de protecție și sunt sfătuiți să evite să-și atingă fața.

OMS menționează că țările care vor impune carantina pentru toți călătorii ce le trec pragul trebuie să analizeze riscurile și circumstanțele locale înainte de a face acest lucru.

„Autoritățile ar trebui să crească numărul de teste efectuate călătorilor și ar trebui să-i monitorizeze constant pe aceștia. Acolo unde este cazul, să-i izoleze și pe ei și pe contacții lor”, a declarat OMS.

Organizația a mai spus în cursul acestei săptămâni că interdicțiile de călătorie nu pot dura la nesfârșit, iar liderii țărilor ar trebui să adopte mai multe măsuri pentru a reduce răspândirea virusului în interiorul țărilor.