• OMS a emis o alertă cu privire la siropurile pentru tuse și răceală produse de compania indiană Maiden Pharmaceuticals, care ar fi putut cauza moartea a 66 de copii în Gambia.
  • Siropurile ar fi putut fi distribuite în alte țări.
  • Potrivit presei străine, este vorba despre patru siropuri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis miercuri o alertă privind unele siropuri pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals care ar fi putut provoca decesul a 66 de copii în Gambia şi care au fost distribuite şi în alte ţări, potrivit Le Monde și Le Figaro.

,,Analiza de laborator a eşantioanelor” de produse a confirmat o contaminare cu dietilen glicol şi etilen glicol în cantităţi ,,inacceptabile” , anunţă OMS într-o alertă cu privire la aceste produse medicale. Conform OMS, aceste produse au fost identificate în Gambia dar ar putea fi distribuite şi în alte părţi ale lumii.

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice ,,ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii” , conform directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit presei străine, este vorba despre patru produse: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală Magrip N Cold. Toate acestea sunt fabricate de aceeaşi companie, Maiden Pharmaceuticals Limited.

,,OMS investighează cele întâmplate împreună cu compania şi autorităţile de reglementare din India” , conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus.