ONU avertizează că alimentele ultraprocesate îți distrug creierul. Nutriționist: „Ultraprocesarea, adaugă o mulțime de aditivi, de conservanți”

Tu verifici ingredientele unui produs atunci când mergi la cumpărături? Alimentele procesate sunt de evitat, pentru că sunt alimente periculoase și îți pot afecta creierul. Nutriționistul Șerban Damian ne vorbește acum despre efectele alimentelor procesate asupra sănătății.

Produse precum băuturi răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, prăjituri, pâine albă, mâncăruri congelate etc. conțin, de asemenea, conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți și arome artificiale, emulgatori care opresc separarea, dar și zahăr, sare și grăsimi. 

„Procesarea în sine nu este întotdeauna periculoasă pentru că noi oricum procesăm hrana, o preparăm și în industria alimentară nu ai cum să vinzi doar marfă naturală, neprelucrată. Ultraprocesarea, când mergi cu procesele acestea tehnologice prea departe, adăugând o mulțime de aditivi, de conservanți, asta face ca un aliment să devină nu la fel de hrănitor ca varianta lui mai puțin procesată. Trebuie să ne uităm la lista de ingrediente și să vedem lungimea ei. Primele ingrediente de pe listă sunt cele care se găsesc într-o proporție mai mare”, a explicat nutriționistul Șerban Damian la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version