• Un bărbat de 59 de ani cu diabet de tip 2 care avea nevoie de mai multe injecții zilnice de insulină a primit un transplant de celule inovatoare.
  • El nu mai consumă insulină de 33 de luni și nu mai ia niciun alt medicament, dând astfel speranță altor bolnavi de diabet.
  • Descoperirea medicală, realizată de o echipă de medici și cercetători de la instituții precum Spitalul Changzheng din Shanghai, Centrul de Excelență în Știința Celulară Moleculară din cadrul Academiei Chineze de Științe și Spitalul Renji, a fost publicată în revista Cell Discovery la 30 aprilie.

Pentru pacienții care se luptă cu diabetul, un grup de oameni de știință și clinicieni chinezi ar putea oferi o rază de speranță. Pentru prima dată în lume, se pare că diabetul unui pacient a fost vindecat cu ajutorul terapiei celulare, scrie SCMP.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 59 de ani care trăia cu diabet de tip 2 de 25 de ani, era expus unui risc serios de complicații ale bolii. El a suferit un transplant de rinichi în 2017, dar își pierduse cea mai mare parte a funcției insulelor pancreatice, care controlează nivelul de glucoză din sânge, și se baza pe multiple injecții de insulină în fiecare zi.

„Avea un risc mare de complicații grave ale diabetului”, a declarat Yin Hao, un cercetător de frunte de la Spitalul Changzheng din Shanghai, pentru publicația The Paper din Shanghai-brd, la începutul acestei luni.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Pacientul a primit transplantul inovator de celule în iulie 2021. La unsprezece săptămâni după transplant, el nu mai avea nevoie de insulină externă, iar doza de medicamente orale pentru a controla nivelul de zahăr din sânge a fost redusă treptat și a fost complet oprită un an mai târziu. „Examinările de urmărire au arătat că funcția insulelor pancreatice a pacientului a fost restabilită în mod eficient”, a declarat Yin. Pacientul a fost acum complet înțărcat de la insulină timp de 33 de luni.

Descoperirea medicală, realizată de o echipă de medici și cercetători de la instituții precum Spitalul Changzheng din Shanghai, Centrul de Excelență în Știința Celulară Moleculară din cadrul Academiei Chineze de Științe și Spitalul Renji, a fost publicată în revista Cell Discovery la 30 aprilie.

Citește și