• Mai mult de jumătate dintre profesori s-au vaccinat, anunță ministrul Educației
  • Sorin Câmpeanu spune că 160.000 de angajați din educație s-au vaccinat, conform datelor din platforma de vaccinare
  • La aceștia se adaugă cei care s-au imunizat la evenimentele de vaccinare non-stop și la centrele drive-thru

Mai mult de jumătate dintre profesori și personalul didactic din România s-au vaccinat, a declarat luni Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi24. „Cred că am trecut de 50%, dar nu am datele, nu are nimeni”, a spus ministrul.

Câmpeanu spune că 160.000 de angajați din educație s-au vaccinat, conform datelor din platforma de vaccinare, la care se adaugă cei care au primit vaccinul la evenimentele de vaccinare masivă sau la centrele drive-thru. „Trebuie să ajungem la un procent de 70%”, a spus Cîmpeanu. În total în sistemul de educație sunt în jur de 350.000 de angajați. Ministrul spune că a cerut școlilor statistica exactă a personalului vaccinat și că datele vor fi aflate miercuri.

Ministrul a adăugat că peste 47.000 de elevi s-au vaccinat. „Zilele trecute aveam 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, 14.000 de elevi cu vîrsta de 17 ani și peste 23.000 de elevi de 18 ani”, a precizat Câmpeanu. Ministrul a adăugat că rata de infectare în rândul elevilor este foarte mică. „Sunt 40 în București și 260 în întreaga țară, de elevi confirmați pozitiv. Dar există, și din cauza asta trebuie să păstrăm regulile”.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

De asemenea, ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică prevederea potrivit căreia se stabilesc scenariile în care funcționează școlile, grădinițele și universitățile a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că elevii din Capitală se pot întoarce la școală de miercuri.