• Pfizer a obținut rezultate „încurajatoare” în stadiile primelor teste cu pastila Danuglipron care se administrează o dată pe zi.
  • Compania va continua testele în al doilea semestru pentru a stabili doza ideală a medicamentului de slăbit.
  • Riscul medicamentelor de slăbit este efectul asupra ficatului, iar Pfizer a oprit deja un astfel de medicament anul trecut din această cauză.

Produsele de slăbit sunt printre cele mai profitabile afaceri. Nu e de mirare că firmele farmaceutice se bat să dezvolte medicamente în acest scop. Pfizer a ajuns mai aproape de soluția unei pastile pe zi, e drept, nu a comunicat și cât putem slăbi cu ea.

Ce știm despre această pastilă?

Știm, de exemplu, că se numește Danublipron și nu este încă pe piață. Urmează să se mai facă niște teste de către Pfizer în al doilea semestru al acestui an. Vor trece la faze următoare de teste ale acestui medicament Pfizer. De altfel, am mai avut succes cu o variantă a acestui medicament, care trebuia administrată de două ori pe zi, dar acum fac eforturi ca acest medicament să fie suficient de luat o singură dată pe zi.

Cum funcționează acest medicament? Practic, semnalează creierului o senzație de sațietate. Păcălește creierul în așa fel încât persoana respectivă să nu mai mănânce după un anumit timp. Deci, practic, este vorba despre un medicament care ar face mult mai simple procesele de slăbit ale persoanelor care au nevoie de acest lucru, ale persoanelor care suferă de obezitate.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Care sunt riscurile acestor produse?

În primul rând, aceste medicamente au un efect puternic asupra ficatului. Chiar Pfizer a trebuit să renunțe la o variantă a Danorlypron, care a produs enzime în cantități mari în zona ficatului și de către picat. Deci, la acest lucru trebuie să aibă grijă, de altfel, nu doar Pfizer, dar și alte companii care dezvoltă asemenea medicamente.

De altfel, trebuie spus că este o piață foarte important. Specialiștii estimează că până la sfârșitul acestui deceniu, aceste medicamente de slăbit vor ajunge la o cifră de afaceri de 100 de miliarde de dolari.

Citește și