• Un chirurg din Texas spune că plămânii pacienților care au avut Covid au cicatrici dense.
  • Acest fapt va fi o reală problemă pentru cei care au supraviețuit virusului.
  • Leziunile plămânilor vor avea nevoie de timp pentru a se vindeca.

Dr. Brittany Bankhead-Kendall a scris pe Twitter: „Plămânii post-COVID arată chiar mai rău decât orice tip de plămân teribil afectat al unui fumător, pe care l-am văzut vreodată. Și se prăbușesc. Și se coagulează. Și lipsa respirației persistă … și așa mai departe.”

„Toată lumea este atât de îngrijorată în legătură cu mortalitatea și asta este groaznic și este îngrozitor”, a declarat ea pentru CBS News.

„Dar pentru toți supraviețuitorii și oamenii care au dat rezultate pozitive, acest lucru va fi o reală problemă”. a mai adăugat ea.

Bankhead-Kendall, profesor asistent de chirurgie la Texas Tech University, din Lubbock, a tratat mii de pacienți de când a început pandemia, în martie.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Ea spune că pacienții care au prezentat simptome COVID-19 prezintă de fiecare dată o radiografie toracică severă, iar cei asimptomatici prezintă o radiografie toracică severă între 70% și 80% din situații.

„Există încă oameni care spun: Mă simt bine. Nu am probleme, iar tu le faci radiografia toracică și constați că au o radiografie toracică proastă”, a spus ea.

În fotografiile cu raze X ale unui plămân normal, al unui fumător și al unui plămân COVID-19 pe care Bankhead-Kendall le-a împărtășit cu CBS Dallas, plămânii sănătoși sunt ilustrați cu mult negru, care este în principal aer. În plămânul fumătorului, liniile albe indică cicatrici și congestie, în timp ce plămânul COVID este umplut cu alb.

„Fie că veți vedea o mulțime de cicatrici albe, dense, fie o veți vedea pe tot plămânul. Chiar dacă nu aveți probleme acum, faptul că acest lucru se vede pe radiografia toracică – este sigur un posibil indicativ că este posibil să aveți probleme mai târziu”, a spus ea.

Dr. Amesh Adalja, expert în boli infecțioase și savant la Universitatea Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, a declarat pentru CBSN că unii pacienți cu COVID-19 sever ar putea simți impactul în anii următori.

„Când cineva își revine de la pneumonie, indiferent dacă este vorba de o pneumonie bacteriană sau de o pneumonie virală, va dura ceva timp pentru ca radiografia toracică să se îmbunătățească. Radiografia toracică rămâne în ameliorarea clinică. Radiografia încă arată rău.”, a spus el.

Și știm că persoanele cu COVID-19 pot suferi de pneumonie severă, iar o parte din această pneumonie va duce la leziuni ale plămânilor, care vor avea nevoie de timp pentru a se vindeca. Și unele dintre acestea pot fi permanente.

El a spus că potențialele consecințe pe termen lung asupra sănătății sunt un alt motiv pentru care oamenii ar trebui să ia în serios avertismentele cu privire la boală.

„Nu este ceva ce vrei să ai. Pentru că, chiar dacă supraviețuiești, poți rămâne cu unele complicații severe care fac foarte grea revenirea organismului la funcționarea de bază.”

Bankhead-Kendall a spus că este important ca, dacă aveți dificultăți de respirație după ce COVID-19 dispare, să rămâneți în legătură cu medicul dumneavoastră primar.

Ea subliniază, de asemenea, „Nu există nicio implicație pe termen lung a unui vaccin care ar putea fi vreodată la fel de rea ca și implicațiile pe termen lung ale COVID”.