• UE anunță că vaccinarea ar putea începe la sfârșitul lunii decembrie
  • În Spania, o mare parte din populaţie ar putea fi vaccinată până în iulie 2021
  • În Franţa, vaccinarea persoanelor vârstnice va începe în ianuarie

Veştile importante despre vaccinare nu vin doar din Marea Britanie. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, anunţă că primii cetăţeni europeni ar putea fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii, dacă toate lucrurile merg bine.

Șefa Comisiei Europene îndeamnă, totuşi, să respectăm măsurile de distanțare socială, până când vom ajunge la o vaccinare adecvată pentru eradicarea acestui virus.

Ursula Von der Leyen, președintele CE: „În prezent, statele membre lucrează la planurile de vaccinare şi la logistica pentru implementarea a zeci de milioane de doze de vaccin, pentru că așa cum spuneam, nu doar vaccinul este important, ci vaccinarea este importantă.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, anunţă că un sfert din populație va fi cu siguranță vaccinată în prima parte a anului viitor. Spania lucrează la planul de vaccinare încă din luna septembrie.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: „Vă anunţ câteva caracteristici ale acestui plan de vaccinare, pe care îl vom aproba marţea viitoare în Consiliul de Miniştri. În primul rând, va fi admninistrat în 13.000 de locaţii. În fiecare an, ca să ştiţi, vaccinăm pentru gripă 10 milioane de oameni. Aşa că suntem gata să realizăm acest obiectiv.”

Guvernul de la Madrid garantează că toate grupurile proritare vor avea acces la vaccin. Francezii vor fi şi ei vaccinaţi, dar din ianuarie. Preşedintele Emmanuel Macron anunță că Franţa va organiza o campanie de vaccinare rapidă şi masivă.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: „Vom organiza o campanie de vaccinare rapidă şi masivă. Foarte probabil, în aşteptarea autorizării de către autorităţile sanitare, vom începe vaccinarea celor mai vulnerabile categorii, deci a persoanelor în vârstă, imediat după sfârşitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie.”

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!