Primii români care vor fi vaccinați anti-Covid în Europa

  • UK este prima țară care începe vaccinarea anti-COVID
  • 4,731 de români lucrează în sistemul medical din Marea Britanie
  • Luna aceasta, angajații din Sănătate, din UK, vor fi vaccinați

Românii care lucrează în sistemul medical din UK sunt printre primii europeni care vor beneficia de imunizare.

Nicoleta trăiește în UK din 2016. Tot de atunci lucrează ca asistentă medicală, la un centru pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice.

Luna aceasta ar urma să beneficieze de vaccinul anti-COVID. Vaccinarea nu este obligatorie, însă Nicoleta crede că patronii nu ar accepta vreun refuz.

Nicoleta, asistentă medicală din UK: „Oficial, fiecare membru al staffului a primit un mail cum că trebuie să ne vaccinăm şi, spunând printre rânduri, că dacă se refuză această vaccinare, angajaţii vor primi mai puţine ore. 80% din acel care home nu vor să-l facă.”

Românca nu vrea să se vaccineze. Spune că a fost testată de două ori pozitiv cu noul coronavirus, aşa că, acum, are imunitate.

Nicoleta, asistentă medicală din UK: „Eu zic că sunt protejată exact în acelaşi procentaj, protecţia pe care mi-o oferă şi vaccinul. Eu personal şi, probabil, toate asistentele şi tot personalul, suntem într-un sindicat. Un sindicat privat pe care-l plătim separat, şi, probabil, o să cer o altă opinie să vedem în ce fel ne pot obliga.”