• Mattia Maestri, în vârstă de 38 de ani, este primul italian diagnosticat cu COVID-19.
  • S-a vindecat și aleargă acum într-o cursă simbolică.
  • Mattia Maestri: A fost ca un film, o aventură foarte stranie.

Primul italian diagnosticat cu COVID-19 este sănătos și complet vindecat.

Mattia Maestri, în vârstă de 38 de ani, se simte atât de bine încât va participa la o cursă simbolică de ștafetă, de 188 de kilometri. Traseul va fi între primele două focare de COVID-19 din Italia – Codogno din Lombardia și Veneto.

M-au rugat să iau parte la această cursă și sunt foarte încântat, deoarece am condiția fizică necesară să particip, ceea ce pentru mine contează cel mai mult. Voi alerga ultima etapă, a declarat Mattia Maestri.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Mattia Maestri este în prezent un simbol al luptei împotriva coronavirusului. El a ajuns la spital pe 18 februrie, deoarece avea simptome de gripă. Italianul a fost testat pentru COVID-19 abia după ce le-a spus medicilor că s-a întâlnit cu o persoană care fusesese în China.

A fost ca un film, o aventură foarte stranie. Trăiești într-un lume normală, este pace, apoi se întâmplă. Nici nu știam atunci, am aflat abia o lună mai târziu când am fost externat, a adăugat Mattia.

Epidemia a început în Italia la Codogno. Localitatea a fost declarată zonă roșie la 23 februarie, dar degeaba. Virusul s-a extins de acolo în toată țara. În Italia au fost confirmate aproape 310 mii de îmbolnăviri de COVID-19 și 35.800 de decese.