• Pe măsură ce îmbătrânești, mai ales dacă ai 65 de ani sau mai mult, va trebui să consumi mai mult decât aportul recomandat pentru a-ți păstra mușchii.
  • Proteina din zer este o sursă deosebit de bună, deoarece este bogată în aminoacizi. De asemenea, studiile au demonstrat că e benefică pentru sănătatea mușchilor atunci când se combină cu sportul.
  • Formele de activitate fizică de intensitate scăzută, cum ar fi mersul pe jos, grădinăritul, tunderea gazonului și cumpărăturile pot ajuta la compensarea pierderii musculare odată cu vârsta.

Cei mai în vârstă dintre noi pot folosi pudra proteică sau alte suplimente pentru a ajuta ca masa muscalară să se mențină odată cu îmbătrânirea?

Proteina este un macronutrient deosebit de important pentru adulții în vârstă. Potrivit The New York Times, studiile arată că oamenii încep să piardă treptat din masa musculară în jur de treizeci de ani și că după șaizeci de ani aceasta se accelerează.

Când devine suficient de gravă pierderea masei musculare este cunoscută sub numele de sarcopenie. Studiile arată că sarcopenia poate crește riscul fracturilor și al dizabilităților fizice. Toate acestea pot împiedica mobilitatea și calitatea vieții unui om.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Sarcopenia poate duce la rezistența la insulină, un precursor al diabetului de tip 2

Dar consumul unei cantități adecvate de proteine ​​poate ajuta la încetinirea pierderii musculare odată cu vârsta. Pudra proteică ​​din zer completează lispa din corp a acestora, spun experții, dar nu este necesar dacă vă asigurați suficiente proteine ​​din mesele zilnice.

Pe măsură ce îmbătrânești, mai ales dacă ai 65 de ani sau mai mult, va trebui să consumi mai mult decât aportul recomandat pentru a-ți păstra mușchii, a spus Katie Dodd, dietetician.

Cercetările au arătat că adulții în vârstă au nevoie de puțin mai multe proteine ​​decât adulții mai tineri”, a spus ea. „O mare parte din asta are de-a face cu sarcopenia. Au nevoie de ele pentru a-și proteja masa musculară și de a profita la maximum de anii lor de aur.

Dodd recomandă ca adulții care au 65 de ani sau mai mult să consume cel puțin un gram de proteine ​​pe kilogram. Dodd a avertizat, totuși, că nevoile de proteine ​​pot varia în funcție de circumstanțe.

Adulții în vârstă care au o rană ar putea avea nevoie de puțin mai multe proteine ​​pentru a ajuta la vindecarea ei, a spus ea, în timp ce persoanele care au boli de rinichi ar putea fi sfătuite să-și reducă aportul de proteine. Nivelurile variate de activitate fizică pot modifica, de asemenea, calculul. Este o idee bună să consultați medicii înainte de a face orice modificări în dieta personală.

Indiferent dacă îți iei proteine ​​din suplimente sau din alimente, cel mai bine este să-ți oferi aportul pe parcursul zilei, mai degrabă decât să consumi cea mai mare parte a proteinelor într-o singură masă.

Pentru a asimila proteine naturale ar trebui să consumați pește, lactate, carne, ouă și carne de pasăre, recomandă Dodd. De asemenea, îl puteți obține din alimente vegetale precum nuci, fasole și linte. Dacă nu puteți obține toate proteinele de care aveți nevoie din alimente întregi, atunci este bine să vă creșteți aportul prin suplimente de proteine, a menționează specialistul.

Proteina din zer este o sursă deosebit de bună

Pudra este bogată în aminoacizi. De asemenea, studiile au demonstrat că e benefică pentru sănătatea mușchilor atunci când se combină cu sportul.

Adultul sănătos care urmează o dietă sănătoasă nu are nevoie de un supliment de proteine”, a spus Dodd. „Dar dacă nu își pot asigura nevoia de proteină ​​prin alimente, atunci suplimentele pot fi de ajutor.”

Dacă scopul tău este să reduci riscul sarcopenie, atunci combinarea adecvată de aport de proteine ​​cu o activitate fizică regulată va face mult pentru a-ți proteja masa musculară pe măsură ce îmbătrânești, a spus Bill Willis, om de știință care studiază sinteza proteinelor musculare la Ohio State.

Studiile arată că și formele de activitate fizică de intensitate scăzută, cum ar fi mersul pe jos, grădinăritul, tunderea gazonului și cumpărăturile pot ajuta la compensarea pierderii musculare odată cu vârsta.

Mesajul de luat acasă pentru persoanele în vârstă este că ar trebui să vă asigurați că luați suficiente proteine ​​și, numărul doi, să fiți activi”, a spus dr. Willis. „A fi sedentar pare să promoveze sarcopenia mai mult decât orice altceva” , a aduăugat el.