• Rafila a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.
  • Lucrările vor începe în luna septembrie.
  • Noua clădire va cuprinde două săli de operaţie pentru pacienţii cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienţii critici, 16 paturi ATI postcritici şi 10 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă.

Începe construcția Centrului de Mari Arși de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, iar lucrările vor începe în prima săptămână din septembrie.

Noua clădire va cuprinde două săli de operaţie pentru pacienţii cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienţii critici, 16 paturi ATI post-critici şi 10 paturi pentru micro-chirurgie şi chirurgie reconstructivă. Valoarea investiției se ridică la 56 milioane de euro și face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială.

“Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

În prezent, se mai află în construcție Centrul de Mari Arși de la Timișoara, iar până la finalul acestui an urmează să fie semnat contractul pentru construirea celui de la Târgu-Mureș. Centrul de Arși de la Timișoara va avea, 6 paturi pentru mari-arși, 6 paturi pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru micro-chirurgie și chirurgie reconstructivă. Secția ATI va fi dotată cu 27 paturi. Blocul operator va fi dotat cu 25 de săli de operație, spații conexe și un heliport. De asemenea, va funcționa și UPU-SMURD cu 58 de posturi. Valoarea investiției este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este estimată la 26 de luni.