• Raed Arafat a spus că doar România a mai păstrat tradiția medicului pe ambulanță.
  • Arafat a explicat că sunt țări, precum SUA sau Israel, care nu au deloc medici pe ambulanță.
  • Tatăl copilului vrea să dea în judecată serviciul.

Serviciul de Ambulanță din Botoșani este anchetat după ce un copil de trei ani a murit într-o autospecială, relatează Digi24.

„Nici Statele Unite, nici Israel, sunt țări care nu au medici deloc pe ambulanță, noi suntem dintre țările care au păstrat tradiția de a avea medic pe ambulanță, de a avea medic la consultații, de a avea medic pe mașinile de terapie intensivă și pe elicoptere”, a spus Raed Arafat.

„Faptul că s-a ajuns acolo și este un caz care necesită medic, atunci ambulanța respectivă putea să cheme sprijin la întâlnire sau la fața locului”, a mai spus Raed Arafat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cazul copilului din Botoșani

Copilul din Botoșani s-a simțit rău miercuri noaptea, iar părinții au sunat la Salvare. Salvarea a sosit la locație fără a avea un asistent medical.

„Pentru treaba asta, că nu a fost medic în ambulanță, vreau să-i dau în judecată. Pentru că prin apel – și sunt sigur că apelul este înregistrat la ei, o să-l cer și pe acela, apelul la 112 este înregistrat, din ce știu eu – s-a cerut SMURD, nu o ambulanță simplă”, a spus tatăl copilului mort din Botoșani.