Record de cazuri COVID în India. Cel mai mare număr din ultimele două luni

Medic care ține în mână un test COVID-19. Sursa Foto: HEPTA
  • India a raportat sâmbătă aproape 47.000 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat în ultimele 2 luni.
  • Explozia de cazuri vine după un festival al recoltei, sărbătorit anual în Kerala, pentru care restricțiile au fost relaxate.

Creșterea este cauzată în mare parte de cazurile noi din sudul statului Kerala, conform datelor Ministerului Sănătății publicate sâmbătă, citate de dpa. Sâmbătă, India a raportat 46.759 cazuri noi COVID-19, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat în ultimele 2 luni.

Kerala a raportat aproximativ 70% din cazurile noi. Relaxarea restricțiilor privind adunările și călătoriile în timpul festivalului anual Onam este bănuită să fi dus la explozia de cazuri. Este un festival al recoltei sărbătorit anual în Kerala.

Sâmbătă este a treia zi consecutivă în care India anunță peste 45.000 de infecții într-o singură zi, începând din 7 iulie.

În prezent, India se situează pe locul doi după Statele Unite în ceea ce privește numărul de cazuri de coronavirus, cu peste 32,6 milioane de cazuri. Peste 437.370 de oameni au murit.

Cea mai mare parte a deceselor a avut loc pe măsură ce un al doilea val virulent al pandemiei a atins apogeul în aprilie-mai, punând infrastructura de sănătate a țării sub presiune.

India a administrat până acum o doză de vaccin anti-COVID-19 la puțin peste 50% din populația sa adultă, estimată la aproximativ 940 de milioane și aproximativ 15% au primit ambele doze, potrivit Ministerului Sănătății.