• India a raportat un număr record de cazuri noi de coronavirus: 103.558 de îmbolnăviri în 24 de ore.
  • Autoritățile au impus un lockdown pe timp de weekend.
  • De luni seară până la finalul lunii aprilie, adunările de peste patru persoane sunt interzise, iar birourile private, restaurantele, cinematografele, piscinele, barurile, lăcașurile de cult și spațiile publice vor fi închise.
  • India se află pe locul trei în topul celor mai afectate țări de coronavirus, după SUA și Brazilia.

India a înregistrat un nou record de cazuri noi de coronavirus: 103.558 de îmbolnăviri în 24 de ore, relatează The Guardian.

În topul celor mai afectate țări de virusul SARS-CoV-2, India se află pe locul trei, după SUA și Brazilia.

Cele 103.558 de infectări noi reprezintă cel mai mare număr de îmbolnăviri cauzate de coronavirus pe care India le-a înregistrat într-o singură zi, de la începutul pandemiei până în prezent.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Indienii au raportat și 478 de decese în ultimele 24 de ore, numărul total al acestora ajungând la 165.101.

Cel mai bogat stat indian, Maharashtra, a stabilit că este nevoie de un lockdown în timpul weekendului, au anunțat autoritățile în cursul zilei de duminică.

Astfel, 110 milioane de persoane vor respecta această restricție pentru a contribui la combaterea pandemiei și pentru a reduce numărul mare de cazuri de coronavirus.

Sursa Foto: HEPTA

În plus, de luni seară până la finalul lunii aprilie se vor impune restricții pe timp de noapte, iar adunările de peste patru persoane sunt interzise. Birourile private, restaurantele, cinematografele, piscinele, barurile, lăcașurile de cult și spațiile publice vor fi închise.

În weekenduri, doar serviciile esențiale au voie să-și continue activitatea.

Transportul public va funcționa la 50% din capacitatea totală.

Activitatea din fabrici și centre industriale, precum și activitatea de pe platourile de filmare din Mumbai ar putea continua dacă sunt respectate măsurile de siguranță.

„Am impus aceste restricții gândindu-ne și la economia țării, dar și la frustrările pe care le au muncitorii în aceste momente. S-a pus accentul pe închiderea spațiilor aglomerate”, au declarat autoritățile din India.

Restricțiile impuse în Bangladesh

În Bangladesh au fost raportate 7.087 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul pandemiei până în prezent.

Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 640.000 de cazuri.

Autoritățile au impus un lockdown de șapte zile, acesta intrând în vigoare de luni. Călătoriile interne, inclusiv pe cale aeriană, sunt interzise, iar mallurile și magazinele sunt închise.

Sursa Foto: HEPTA

Băncile vor avea voie să funcționeze doar două ore și jumătate în zilele lucrătoare, de luni până vineri, iar instituțiile publice și private sunt nevoite să reducă personalul.

„Infecția cu SARS-CoV-2 se răspândește foarte repede, iar numărul de îmbolnăviri și decese crește alarmant”, a declarat ministrul Transporturilor, Obaidul Quader.