Regatul Unit ar putea intra din nou în carantină. Semnalul tras de ministrul britanic al Sănătății

Marea Britanie ar putea intra din nou în carantină. Semnalul tras de ministrul Sănătății din UK Sursa: Profimedia
  • Carantina națională ar putea fi impusă din nou în Regatul Unit, ca „ultimă linie de apărare împotriva COVID-19”
  • Anunțul a fost făcut de ministrul britanic al Sănătății
  • Premierul britanic este reticent în privința introducerii unei noi carantine.

Încă o carantină națională poate fi impusă ca „ultimă linie de apărare” împotriva creșterii numărului de infecții de coronavirus, spune Matt Hancock, ministrul de Sănătate din Regatul Unit, conform The Independent.

Hancock a refuzat să spună în această dimineață cât de aproape este Regatul Unit de un nou val de restricții la nivel național, dar a declarat că guvernul „va face ce este necesar pentru a-și păstra populația în siguranță”.

„Prima linie de apărare este ca toată lumea să respecte distanțarea socială. Sistemul de urmărire al contacților funcționează foarte bine și este a doua linie de apărare. După asta, carantina locală”, a mai adăugat Hancock.

„Ultima linie de apărare este o acțiune completă, națională, și nu vreau să văd așa ceva, dar vom face ce este nevoie pentru siguranța oamenilor în această pandemie foarte dificilă”, a ținut să sublinieze Matt Hancock.

Peste 11 milioane de oameni din populația totală de 65 milioane a Regatului Unit sunt sub restricții dure, impuse în zone precum Birmingham, Manchester și Leicester.

Primul ministru este reticent totuși în a introduce o nouă carantină națională din cauza impactului pe care economia îl va avea de suferit. Consilierii au sugerat totuși o carantină scurtă dar strictă, care ar reduce drastic transmiterea virusului.