• În Regatul Unit, autoizolarea contacților direcți nu va mai fi necesară
  • Contacții direcți vor fi testați timp de 7 zile, dar vor putea merge la muncă
  • Dacă noua abordare se dovedește a fi eficientă, atunci din luna ianuarie se așteaptă să se renunțe, la nivel național, la măsura carantinării pentru 14 zile

Guvernul Regatului Unit anunță că autoizolarea nu mai e necesară pentru cei care au intrat în contact cu persoane infectate, relatează Reuters, care citează The Telegraph.

În schimb, aceștia vor fi testați vreme de 7 zile, dar vor putea merge la muncă în acest timp.

Se așteaptă să se renunțe, începând din ianuarie, la măsura care impune carantinarea pentru 14 zile, dacă noua metodă se dovedește a fi eficientă, potrivit sursei citate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Schimbarea de strategie vine înaintea Crăciunului, la pachet cu ieșirea Angliei din lockdown săptămâna viitoare.

Rishi Sunak, ministrul britanic de Finanțe: „Căutăm metode prin care familiile să poată petrece timp împreună de Crăciun. Cu siguranță, este ceva ce ne dorim cu toții. A fost un an dificil pentru toți.”

Și în Germania a bătut vântul schimbării. Până acum, orice neamț care bănuia că s-a infectat cu noul coronavirus se putea testa pe cheltuiala statului.

Acum, doar cei cu simptome severe vor face analize, ca să nu mai aglomereze laboratoarele. În plus, Germania are un plan bine stabilit pentru vaccinare.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Ne așteptăm la autorizarea în Europa, care ar putea fi acordată în decembrie sau la începutul anului nou, apoi va urma vaccinarea.”