Regiunea din Europa unde nu există niciun caz de Covid-19 și toată populația a fost vacinată

Sursa foto: Profimedia
  • Din martie anul trecut, pe insulă a fost detectat un singur caz COVID-19. 
  • Oricine vrea să ajungă pe insulă trebuie să facă un test rapid.
  • Autoritățile locale din Kastellorizo ​​susțin propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare.

Pe insula grecească Kastellorizo nu există nici un caz de coronavirus și toți cei 500 de locuitori au fost vaccinați anti-Covid, transmite Euronews.

Din martie anul trecut, pe insulă a fost detectat un singur caz COVID-19. Pacientul a fost rapid izolat, astfel că virusul nu s-a răspândit în comunitate.

Localnicii sunt atenți, însă continuă să trăiască relaxați. Oricine vrea să ajungă pe insulă trebuie să facă un test rapid.

Maria Lazaraki a fost una dintre primele persoane vaccinate. Restaurantul familiei sale rămâne închis, dar femeia de 90 de ani adoră să gătească pentru nepoții ei.

„Am făcut vaccinul, prima doză și după 15 zile ce-a de-a doua. Toată populația s-a vaccinat, oameni de la 20 la 94 de ani. Sigur, eu sunt bătrână, mi-am trăit viața, dar din fericire virusul nu a ajuns pe insula noastră. Înainte de pandemie aveam foarte mulți turiști. Sperăm că se vor întoarce”, a spus ea.

Afectat de pandemie a fost pescarul Michalis Matsos, care a suferit pierderi financiare importante în ultimul an. Cu toate astea, el se declară optimist și speră că situația se va îmbunătăți în următoarele luni.

„Turiștii nu mai vin, suntem singuri. Nu avem cui să vindem peștele. Orice prind nu are nicio valoare. Sperăm că oamenii se vor întoarce la vară, pentru că iau aproape tot peștele prins”, a spus el.

Autoritățile locale din Kastellorizo ​​susțin propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare, care să readucă turiștii pe micuța insulă.

“Vaccinarea ne-a ajutat psihologic, ne simțim mult mai bine. Înainte, tot timpul eram anxioși, simțeam teamă și nesiguranță. Nu puteam face față unui număr mare de cazuri COVID-19. Cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Suntem în favoarea certificatului de vaccinare. Mulți dintre locuitorii noștri l-au obținut. Pentru localități mici, precum Kastellorizo, este important să știm că turiștii care vin au fost vaccinați”, a declarat viceprimarul insulei, Stratos Amigdalos.