• România a raportat încă 9.005 cazuri de COVID-19
  • Klaus Iohannis: „Nu există cerere mai mare de teste”
  • SUA a testat peste jumătate din populație, având peste 500.000 teste la milionul de locuitori

„Teste puține, cazuri puține”, le spunea Trump oamenilor lui acum câteva luni. Nu l-au ascultat și-au testat, în timp ce noi ne-am cam plafonat.

România promite de mai bine de o lună 50.000 de teste Covid pe zi. Nu trec de platoul lui 35.000, deși statistica arată evidența – stăm mai rău la cifre decât americanii.

Matematica spune ca dacă România ar testa la fel de mult ca America, la o populație egală cu a acesteia, ar avea 19 milioane de bolnavi, față de 13 milioane astăzi în America. În acest timp Iohannis spune că testarea în masă nu e trecută în dosarul de procedură!

La 330 milioane locuitori, cât este populația SUA, cu 500.000 teste la 1 milion cetățeni (rata de testare în SUA), am avea 19 milioane bolnavi în loc de 13 milioane

Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere. La noi persoaele nu se testează în masa fiindcă aceste procedure nu sunt posibile cu instalaţiile existente, iar numărul de persoane trimise de DSP-uri şi solicitări de personae fizice care vor să fie de bună voie testate sunt cele pe care le vedeţi zilnic communicate”, a spus președintele țării, Klaus Iohannis.

Explicația pentru această plafonare a testărilor în jurul a 35 de mii nu e singura problema din discursul președintelui. Iohannis anunta mândru că guvernul a dublat numărul de paturi ATI. Nu zice că deficitul de medici a crescut cu 50 la sută! Raportul este de 1 medic specialist la 3 paturi de terapie intensivă, când normal ar trebui să arate un raport de 1 la 1, iar asta o strigă și oamenii din spitale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE