• Rusia a aprobat un al treilea vaccin pentru utilizare, a anunțat premierul Mikhail Mishustin
  • CoviVac a primit aprobarea deși teste clinice la scară largă nu au început
  • Rusia a dat „undă verde” pentru 3 vaccinuri, printre care și Sputnik V, produs de Institutul Gamaleya

Rusia a aprobat serul CoviVac pentru utilizare, deși testele clinice la scară largă nu au început încă. Anunțul a fost făcut de premierul țării Mikhail Mishustin, la televiziuna de stat, informează Reuters.

Rusia a dat „undă verde” pentru 3 vaccinuri, printre care și Sputnik V, produs de Institutul Gamaleya, care a primit aprobare într-o manieră similară, înainte de a vedea rezultatele din fazele finale ale studiilor.

Aceste tipuri de aprobări au ridicat semne de întrebare și îngrijorare în rândul cercetătorilor din Occident. Totuși, campania de vaccinare în masă a început în Rusia doar după încheierea tuturor testelor.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Sputnik V a primit aprobare în august, iar în septembrie au început fazele finale de testare. Vaccinarea propriu-zisă a început în decembrie, iar rezultatele preliminare arată că serul este eficient în proporție de 91.4%

De atunci, peste 2 milioane de cetățeni ruși au fost vaccinați cu cel puțin o doză.

Al doilea vaccin, dezvoltat la Institutul din Novosibirsk, a început, de asemenea, să fie folosit de curând.

„Rusia este singura țară din lume care a dezvoltat deja 3 vaccinuri împotriva Covid-19”, a declarat prim-ministrul Mishustin.

Comparativ cu Sputnik V, care folosește un virus inofensiv pentru a forța organismul să producă anticorpi pentru a ajuta sistemul imunitar, vaccinul CoviVac folosește o tehnologie total diferită: are în componență o secțiune de coronavirus inactiv, care nu are capacitatea de a se replica.

CoviVac se administrează în 2 doze, la 14 zile distanță, și poate fi stocat la temperaturi de 2-8 grade Celsius.