Rusia susține că va produce lunar, milioane de doze de vaccin contra Covid-19

Sursa Foto: CNBC
  • 17 instituții de cercetare din Rusia lucrează la 26 de opțiuni de vaccinuri Covid-19.
  • Ministrul rus al Comerţului Denis Manturov: Vom putea furniza din acest an câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună.
  • Luni, Rusia a confirmat 5.394 de cazuri noi cu coronavirus.

Rusia dă asigurări că va fabrica câteva milioane de doze de vaccinuri contra coronavirusului pe lună până la începutul anului viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul rus al Comerţului Denis Manturov, într-un interviu acordat agenției de presă TASS.

Potrivit ministrului, producția totală va depinde, în primul rând, de nevoile sistemului de sănătate. Totodată, Manturov susține că producția primului vaccin anti-Covid dezvoltat de Institutul Gamaleya va începe în septembrie.

“Conform primelor estimări, vom putea furniza din acest an câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, apoi până la câteva milioane la începutul anului viitor”, a precizat el.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie Vector din oraşul Novosibirsk au dezvoltat prototipuri de vaccin bazate pe şase platforme tehnologice diferite pentru a încerca să afle cât de eficiente sunt şi în ce doze ar putea fi administrate. Primul dintre ele va fi lansat în septembrie, iar cel de-al doilea în octombrie 2020.

Luni, Rusia a confirmat 5.394 de cazuri noi cu coronavirus, numărul total al țării este de 856.264. În ultimele 24 de ore, 79 de persoane au murit, ceea ce a dus la un număr total de 14.207 – Această rată este considerabil mai mică față de alte țări lovite puternic de pandemie.

Rusia vrea să fie prima în lume care aprobă un vaccin Covid-19, în mai puţin de două săptămâni, în ciuda îngrijorărilor legate de siguranţa şi eficacitatea vaccinului. Până în prezent, Kremlinul nu a publicat cercetările vaccinului Covid-19.