• Un nou studiu arată că a renunța la carne poate să nu fie doar o chestiune de voință.
  • Există patru gene asociate cu cât de bine poți să duci un stil de viață vegan.
  • Gene asociate cu vegetarianismul au legătură cu metabolizarea lipidelor.
  • Lygia Alexandrescu: „Suntem predispuși să mâncăm anumite alimente în funcție de genele noastre și de regiune.”

Vrei să renunți la carne și nu reușești? Să știi că nu e vorba doar de voință. Cel puțin asta arată un nou studiu prin care se dovedește că să fii vegetarian ar putea fi în ADN-ul tău, iar genetica e cea care joacă un rol imporant deoarce unele persoane pot fi mai potrivite pentru o dietă vegetariană decât altele.

Veganismul este abținerea de la folosirea produselor care provin de la animale, mai ales în dietă, având o filozofie care respinge ideea că animalele ar fi mâncare, purtate sau omorâte.

Lygia Alexandrescu: Sunt niște etape care trebuiesc parcuse până la veganism

Lygia Alexandrescu, nutriționist, a spus că: „Suntem predispuși să consumăm anumite alimente în funcție de genele noastre, dar și în funcție de ceea ce au mâncat cei din familia noastră și mai depinde foarte mult de zona geografică în care trăim deci sunt foarte mulți factori care influențează preferințele noastre culinare” la Aleph News.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

„Avem nevoie de o motivație semnificativă fundamentală care să determine o astfel de decizie, mai ales că este și foarte greu să devii vegetarian, nu se face brusc peste noapte, sunt niște etape care trebuie parcurse. O astfel de persoană devine mai întâi ovo-lactă vegetariană și mănâncă pește, apoi exclude peștele și mănâncă doar ouo și lactate și încet, încet exclude și celelalte proteine animale”, a adăugat Lygia Alexandrescu.

Citește și: