Scăderile bruște de temperatură îți pot afecta sănătatea. Adrian Marinescu: „Cei cu boli cronice vor fi mai vulnerabili să facă infecții”

Scăderile bruște de temperatură nu au consecințe doar asupra stării de spirit, ci și asupra sănătății. Umiditatea ridicată și schimbările bruște de presiune atmosferică pot afecta persoanele cu afecțiuni respiratorii și pot declanșa dureri de cap și stări de oboseală. Expunerea prelungită la frig și umezeală poate slăbi sistemul imunitar și agrava starea de sănătate.

Diminuarea presiunii atmosferice este responsabilă de creșterea valorilor tensiunii arteriale cu apariția manifestărilor cardiovasculare, accentuarea durerilor articulare, a migrenelor și cefaleei.

„Schimbările bruște înseamnă imposibilitatea organismului de a se adapta ușor, mai ales la persoanele care au un sistem imunitar problematic, persoanele în vârstă, cei cu boli cronice și nu mă refer doar la bolile pulmonare sau cardiace, toate bolile cronice. Aceste persoane fie vor fi mai vulnerabile să facă infecții, forme severe sau vor fi acutizări ale bolii de bază, de exemplu, pacientul astmatic ajunge la un episod acut”, a explicat Adrian Marinescu, director medical Matei Balș, la Aleph News.

Exit mobile version