• Demersurile pentru extinderea vaccinării gratuite anti-HPV vor fi inițiate în cursul acestei săptămâni, conform declarației ministrului Sănătății.
  • Solicitarea pentru extinderea proiectului a fost făcută de Ana Măiță, fondatoarea Asociației Mame pentru Mame.
  • Vor fi vaccinați copiii cu vârste mai mari de 14 ani, atât fete, cât și băieți.
  • 40.000 de doze de vaccin anti-HPV au fost distribuite săptămâna trecută către centrele DSP din România.
  • Ioana Mihăilă a mai declarat că România poate achiziționa, încă de anul acesta, până la 90.000 de doze suplimentare de vaccin.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că în cursul săptămânii curente se vor iniția demersurile pentru extinderea vaccinării gratuite anti-HPV, relatează HotNews.

Vor fi vaccinați anti-HPV copiii cu vârsta mai mare de 14 ani, fete și băieți.

Ioana Mihăilă a mărturisit că și-a vaccinat recent fetița împotriva HPV și speră că se va întâmpla la fel și cu băiatul său de 8 ani.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Extinderea campaniei de vaccinare anti-HPV, gratuită, a fost solicitată de Ana Măiță, fondatoarea Asociației Mame pentru Mame și organizatoare dezbaterii în cadrul căreia Ioana Mihăilă a anunțat planurile de viitor referitoare la acest proiect.

Ioana Mihăilă a mai precizat azi că România poate achiziționa, încă de anul acesta, până la 90.000 de doze suplimentare de vaccin anti-HPV.

O tranșă de 40.000 de doze de vaccin anti-HPV a fost distribuită în cursul săptămânii trecute către centrele DSP din România.