Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Protestele reprezintă mediul ideal în care se transmite coronavirusul

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Protestele reprezintă mediul ideal în care se transmite coronavirusul
  • Protestele reprezintă mediul ideal în care este transmis coronavirusul
  • Acesta este avertismentul medicului Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății
  • Motivele sunt evidente: manifestanții nu păstrează distanța, nu poartă mască și strigă

Protestele sunt mediul ideal în care se transmite virusul, pentru că, din cauza faptului că nu se păstrează distanța, nu se poartă mască și se strigă, particulele care ajung în aer se împrăștie cu o încărcătură virală foarte mare, avertizează medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Este înspăimântător, pentru că de fapt sunt oameni de vârstă medie, care au intrat în faza 3 de vaccinare – dacă doresc vaccinarea -, deci probabil că nu sunt mulți dintre ei vaccinați, nu respectă niciun fel de reguli de distanțare, mască, evitare de aglomerații, ceea ce face ca expunerea să fie mai mult decât importantă și sinceră să fiu, în spatele lor văd părinții sau copiii acestora, care cu siguranță vor fi și ei expuși. Să ne gândim că, de fapt, la astfel de proteste se strigă. Or, prin strigătul respectiv, categoric este o cantitate mai mare de virus cu salivă eliminat în exterior, deci clar sunt alte condiții. Automat, este modul ideal de transmitere a virusului: aglomerații, timp prelungit, expunere intensivă la eliminarea de virus“, a spus medicul, la Digi24.

Andreea Moldovan le-a transmis un mesaj protestatorilor: „I-aș invita pentru o oră într-o secție de terapie intensivă unde se îngrijesc pacienții cu infecție COVID.