• Cercetătorii sfătuiesc ca vitamina D să fie adăugată în alimente de bază precum pâinea sau laptele
  • Nivelul scăzut de vitamina D ar putea conduce la un risc ridicat de infectaer cu Covid-19, potrivit unor studii
  • În Spania, din 216 de pacienți cu coronavirus, 82% au avut deficit de vitamina D

Cercetătorii sfătuiesc ca vitamina D să fie adăugată în alimente de bază precum pâine sau lapte, pentru ca riscul de infectare cu coronavirus să fie mai scăzut, relatează The Guardian.

Potrivit mai multor studii, Nivelul scăzut de vitamina D, produsă de corp în prezența soarelui, ar putea conduce la un risc ridicat de contaminare cu Covid-19. De exemplu, în Spania, din 216 de pacienți cu coronavirus, 82% au avut deficit de vitamina D.

Totuși, există și alți oameni de știință care neagă total această teorie, spunând că nivelul de vitamina D nu are niciun efect asupra bolilor respiratorii.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Deficitul de vitamina D poate provoca rahitism la copii și osteomalacie la adulți, adică oase moi care duci la deformări ale corpului.

Autoritățile din domeniul sănătății din Marea Britanie au respins, în ultimii 10 ani, cererile de a fortifica alimente de bază cu astfel de vitamnie, o practică des întâlnită în Finlanda, Suedia, Australia, SUA și Canada.