• Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunţat că demisionează din motive de sănătate.
  • Abe se luptă de mai mulţi ani cu o colită ulcerativă.
  • Shinzo Abe a devenit cel mai longeviv prim-ministru din Japonia, după preluarea mandatului în 2012.

UPDATE. Premierul japonez Shinzo Abe a confirmat că va demisiona din cauza agravării stării de sănătate.

„Aş dori să transmit scuzele mele oamenilor din Japonia,” a spus Abe, vineri, în timpul unei conferinţe de presă televizată, potrivit CNBC.

Abe a spus că demisia nu va intra în vigoare imediat şi va conduce guvernul până când Partidul Democrat Liberal va desemna un succesor. Mandatul său actual ar fi trebuit să se termine în 2021.
Ştire iniţială
Premierul Japoniei, Shinzo Abe, intenţionează să-şi anunţe demisia vineri, invocând probeleme de sănătate, potrivit postului naţional NHK şi altor surse mass-media locale, notează wsj.com.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Shinzo Abe, în vârstă de 65 de ani, se luptă de mai mulţi ani cu o colită ulcerativă, dar se pare că starea lui s-a agravat. Recent el a făcut două vizite la spital. Pe 17 august, a petrecut 7 ore şi jumătate la un spital din Tokyo, pentru teste, după cum a declarat. După o săptămâna, premierul a ajuns din nou la spital.

Potrivit postului public NHK, Shinzo Abe nu vrea să provoace probleme gurvenului său.

În anul 2007, Abe a mai demisionat o dată din funcţia de premier, invocând tot probleme de sănătate, dar în decembrie 2012 a revenit. La începutul acestei săptămâni, el a devenit cel mai longeviv prim-ministru din Japonia.