• De o lună, bătrânii din azilele spaniole sunt vaccinați
  • Numărul de cazuri de coronavirus s-a redus cu 95% în căminele de bătrâni din Spania
  • Decesele înregistrate în căminele de bătrâni din Spania ajung la 29.408
  • Vaccinarea a redus morțile săptămânale din cauza Covid-19 de la 673 la 157
  • Decesele din azilurile americane au scăzut cu 65%

Vaccinarea este salvarea bătrânilor din azilele spaniole. După o lună de vaccinare, infectările cu SARS-CoV-2 s-au redus cu 95% în căminele de bătrâni din Spania. Același fenomen se observă și în SUA sau Marea Britanie.

Situația din prezent din căminele de bătrâni din Spania este mult mai bună, față de acum 2 luni. Azilele de bătrâni din Spania au fost practic niște case ale morții, mai ales în primul val, când au decedat 29 de mii de persoane. Acum se vede că în decurs de o săptămână au fost 215 cazuri de Covid-19 față de 4400 câte au fost cu o lună înainte.

Vaccinarea bătrânilor merge atât de bine încât 5 regiuni spaniole nu au avut niciun caz de Covid-19 în aceste instituții.

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
SEX PE TIKTOK
SPA LA ÎNĂLȚIME

Acest lucru este ca o revenire la viață pentru bătrânii îngrijiți în aceste cămine. Mulți bătrâni nu au mai ieșit afară de aproape un an, dar cei care au primit a doua doză se pot bucura după 10 zile, de două ieșiri săptămânale de câte 2 ore.

Situația în alte țări

Aceeași situație îmbucurătoare se vede și în Statele Unite ale Americii. Datorită imunizării persoanelor din cămine, rata infectărilor a scăzut cu 80% în ultimele 2 luni. Se observă că scăderea cazurilor este dublă față restul populației vaccinate din SUA.

Infectările cu SARS-CoV-2 s-au redus foarte mult și în Marea Britanie, care a reușit să vaccineze 31% din populație. De la 59 de mii de cazuri la 10 ianuarie, britanicii au redus infectările la 7.700 pe zi, iar decesele au coborât sub 300 pe zi.