• Dr. Bailey a spus că „viitorul patologiei” se schimbă, iar medicii, precum și pacienții, beneficiază de acest lucru.
  • „A.I. nu obosește ca oamenii și este un ajutor fantastic pentru noi ca patologi”, a spus el.
  • North West Anglia NHS Foundation Trust a declarat că instrumentul a făcut obiectul unui test de 12 luni.

Specialiștii implicați în tratamentul cancerului de sân iau parte la un studiu care utilizează software de inteligență artificială (A.I.), potrivit unui trust NHS. Medicii de la Peterborough City Hospital folosesc un „instrument de diagnostic bazat pe inteligență artificială” dezvoltat pentru a îmbunătăți analiza biopsiilor. Patologul Dr. David Bailey a descris instrumentul drept o „descoperire interesantă”. North West Anglia NHS Foundation Trust a declarat că instrumentul a făcut obiectul unui test de 12 luni, scrie BBC.

Avans uriaș

„Instrumentul de diagnostic inovator alimentat de A.I., dezvoltat de Ibex Medical Analytics, face obiectul unui studiu de 12 luni, finanțat de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire”, a declarat o purtătoare de cuvânt a North West Anglia NHS Foundation Trust.

„Instrumentul urmărește să sprijine patologii prin sporirea preciziei raportării și îmbunătățirea eficienței în ceea ce privește timpul necesar pentru revizuirea și raportarea fiecărei biopsii pentru a confirma sau a exclude prezența cancerului de sân.”

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Dr. Bailey a adăugat: „Aceasta este o descoperire foarte interesantă în diagnosticare și ceva de care suntem incredibil de mândri să facem parte. „Am văzut unele progrese uriașe în tehnologie în timpul carierei mele, dar nici unul mai mult decât pașii care se fac acum în patologia digitală.”

Dr. Bailey a spus că „viitorul patologiei” se schimbă, iar medicii, precum și pacienții, beneficiază de acest lucru. „A.I. nu obosește ca oamenii și este un ajutor fantastic pentru noi ca patologi”, a spus el.

„Va face o diferență uriașă în modul în care diagnosticăm pacienții și va îmbunătăți experiența și îngrijirea pacienților”. Breat Cancer UK spune că există aproximativ 56.000 de cazuri noi de cancer de sân la femeile din Regatul Unit în fiecare an.

Citește și