• Coordonatorul DSP Bucureşti îţi spune că a cerut spitalelor de pediatrie să comunice urgent ce capacitate de locuri au pentru copiii infectaţi cu SARS COV 2
  • Generalul medic Ionel Oprea: Le-am cerut să-şi prezinte oferta, ştim că ei trebuie să asigure şi patologia non covid
  • Dr. Oprea:  Luăm în calcul şi folosirea unor unităţi modulare, dacă spitalele de pediatrie vor fi depăşite

Coordonatorul militar al Direcției de Sănătate Publică București pregătește spitalele de copii pentru cazul în care școlile devin focare de coronavirus. Directorii spitalelor au fost puși să calculeze dacă au destule locuri în cazul în care scenariul se transformă în realitate.

Au la dispoziție două săptămâni să îşi reorganizeze fluxul de lucru. La începutul săptămânii, cele două spitale de boli infecţioase din București aveau doar 12 locuri pentru copii. Așa că generalul aflat la conducerea DSP ia în calcul folosirea unor unităţi modulare, dacă spitalele de pediatrie vor fi depășite.

Ionel Oprea – coordonator DSP Bucureşti: Problema e să ştiţi în principal de resurse umane, de personal, acolo va fi greu, pentru că dacă toate unităţile sanitare au un grad ridicat de solicitare este greu să disponibilizezi resursă umană şi pentru acele extensii. Le-am cerut ( nr managerilor) să prezinte o situaţie, dânşii îşi evaluează oferta, posibilităţile, trebuie să asigure şi patologia obişnuită, non  covid, nu? În funcţie de creşterea acestui număr de îmbolnăviri pe zi trebuie să ştim cum reacţionăm.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA