• Spitalul din Iași a primit până acum patru amenzi între 1.000 și 10.000 de lei
  • Două dintre amenzi au fost date pentru fumat în interiorul spitalului
  • ISU spune că la sosirea echipajelor de intervenție, etajul era deja evacuat

Spitalul de Copii din Iași, unde a izbucnit incendiul miercuri seară, a primit mai multe sancțiuni. În cei peste 50 de ani de funcționare spitalul nu a trecut niciodată prin lucrări de reabilitare. ISU spune că spitalul a primit până acum patru amenzi pentru autorizație, utilizarea necorespunzătoare a fluidelor sanitare, dar și pentru fumat. Pe lângă amenzi, unitatea a primit și mai multe avertismente.

„14 avertismente. Dintre acestea enumerăm doar câteva, neverificarea instalației electrice, instalației de stingere, hidranți interiori, uși neconforme la case de scări, depozite de materiale combustibile pe căile de rulale, serviciul privat pentru situații de urgență al spitalului neconstituit corespundător”, a spus George Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iași.

Ancheta privind cauzele care au dus la declanșarea incendiului este acum în desfășurare. Reprezentanții ISU spun că în momentul în care au ajuns la spital, personalul efectuase deja evacuarea pacienților.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Am urcat imediat la etajul 2, erau pe hol personal medical și am întrebat dacă persoanele sunt evacuate, am întrebat inițial câte sunt, mi-au dat câteva cifre. Mi-au zis că sunt cinci copii, trei părinți și patru personal medical”, a spus George Onofreiasa.

Spitalul avea aviz de securitate la incendiu, dar autoritățile locale recunosc că în spital există nereguli din cauza faptului că unitatea nu a fost niciodată reabilitată de la deschiderea spitalului.