Spitalul Județean Suceava redeschis pentru pacienții non COVID. În funcție de ce criterii ești primit

Spitalul Județean Suceava redeschis pentru pacienții non COVID. În funcție de ce criterii ești primit Sursa Foto: Profimedia
  • La Spitalul Judeţean Suceava se vor opera din nou urgenţele chirurgicale, la pacienţi non COVID
  • Conducerea unităţii medicale susţine că celelalte spitale din judeţ nu mai fac faţă solicitărilor
  • Primul pacient a fost deja internat şi tratat

Dacă eşti din Suceava şi ai nevoie de o operaţie urgenţă, nu mai trebuie să te duci, spre exemplu la Rădăuţi sau la alt spital.

Cea mai mare unitate medicală din Suceava s-a redeschis parţial, începând de luni şi pentru pacienţi non COVID, după ce de mai bine de două luni acolo au fost trataţi doar pacienţi cu infecţia cu noul coronavirus.

„Decizia s-a luat datorită necesităţilor actuale, adică creşterea importantă a fluxului de pacienţi cu alte patologii medicale decât cele COVID, faptul că s-au produs foarte multe decompensări în starea pacienţilor cu patologii cronice şi că spitalele de la nivelul judeţului nu mai fac faţă solicitărilor din partea pacienţilor cu urgenţe medico-chirurgicale”, a explicat Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Judeţean Suceava.

Astfel, au fost redeschise secţiile chirurgicale ale unităţii medicale, dar şi cardiologia şi nefrologia

Tot luni a fost internat şi tratat şi primul pacient non COVID, care avea angină pectorală instabilă şi infarct miocardic.

Să nu te gândeşti că poţi să îţi faci deja programări ca să te consulte un medic.

„Intervenţiile chirurgicale cronice în continuare nu se vor face, vom interveni numai pentru intervenţiile medico-chirurgicale”, a adăugat Anatolii Buzdugan.

Autorul Articolului: Ștefan Ionescu