• Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, că a fost aprobată strategia națională de vaccinare. Decizia a fost luată în ședința de Guvern.
  • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat azi oficial că statele membre UE încep vaccinarea pe 27 decembrie
  • Primul român se va vaccina pe 27 decembrie.

În ședința de guvern de joi a fost aprobată hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

„Actul normativ prevede ca, normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 să fie stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății, al Ministrului Afacerilor Interne, al Ministrului Apărării Naționale și al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, cu respectarea legislației în vigoare aplicabile domeniilor respective. Conform documentului, centrele de vaccinare împotriva COVID-19, altele decât cele din cadrul unităților sanitare, vor funcționa, în scop profilactic, ca structuri fără personalitate juridică în coordonarea Ministerului Sănătății pentru asigurarea imunizării populației”, a spus Nelu Tătaru.

Locația centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se va stabili prin ordin al ministrului sănătății cu consultarea autorităților administrației publice centrale și locale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fondurile necesare organizării și funcționării centrelor de vaccinare se suportă din bugetele instituțiilor și ministerelor implicate, conform activităților în responsabilitate, prevăzute în Strategie.

”Este momentul Europei. Pe 27, 28, 29 decembrie începe vaccinarea în UE” a scris pe Twitter, Ursula von der Leyen.