STUDIU. Alergiile alimentare cresc riscul de boli cardiovasculare/ Nutriționist: O dietă sănătoasă pentru inimă o sănătoasă este una fără zahăr


Alergiile alimentare cresc riscul de boli cardiovasculare, arată un nou studiu de la Centrul Medical al Universității din Virginia. Cercetătorii au analizat mii de adulți și au descoperit că persoanele care au produs anticorpi de la produsele lactate și alte alimente ca: alunele sau creveții, prezintă un risc ridicat de deces cardiovascular.

Cristian Mărgărit, nutriționist, spune că principalul factor de risc este inflamația, inflamația sistemică și alimentația care are un rol esențiali.

„De asemenea, la omul modern mai apare încă doi factori foarte importanți stresul și lipsa de sport, lipsa de mișcare și rezultă așa-zisele boli ale omului modern care sunt îmbinate între ele: creșterea în greutate, diabetul, boala cardiovasculară”, explică Cristian Mărgărit.

Cristian Mărgărit: „O dietă sănătoasă pentru inimă o sănătoasă este una fără zahăr, fără prăjeli, care să conțină mai degrabă grăsimile sănătoase, neprocesate termic, bogată în legume, salate, fructe și pește.”

Citește și

Exit mobile version