• Scanările cerebrale au arătat că persoanele cu un coeficient de inteligență mai ridicat aveau o activare mai mare într-o zonă numită cortex prefrontal anterior.
  • Această zonă a creierului le permite oamenilor să gestioneze probleme complexe și să se confrunte cu obiective concurente.
  • Alegerea recompensei mai mari de mai târziu are sens, dar randamentul imediat este tentant.

O mai mare stăpânire de sine este un semn de inteligență mai mare, potrivit unui studiu. Confruntați cu tentația, oamenii cu IQ ridicat rămân mai reci. În cadrul studiului, cei cu o inteligență mai mare au așteptat mai mult timp pentru o recompensă mai mare.

Pentru studiu, 103 persoane au fost supuse unei serii de teste care presupuneau să aleagă între recompense financiare mici astăzi sau unele mai mari mai târziu. De exemplu, să spunem că aceștia primeau 5 dolari în momentul respectiv sau alegeau 10 dolari peste o lună.

Alegerea recompensei mai mari de mai târziu are sens, dar randamentul imediat este tentant. Psihologii numesc acest lucru actualizare a întârzierii”: cu cât oamenii trebuie să aștepte mai mult timp pentru o recompensă, cu atât mai mult îi scad valoarea.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Cu alte cuvinte, o pasăre în mână valorează mai mult decât două în tufiș”. Rezultatele au arătat că persoanele cu o inteligență mai mare puteau aștepta mai mult timp pentru recompensă, demonstrând astfel un autocontrol mai mare.

Scanările cerebrale au arătat că persoanele cu un coeficient de inteligență mai ridicat aveau o activare mai mare într-o zonă numită cortex prefrontal anterior. Această zonă a creierului le permite oamenilor să gestioneze probleme complexe și să se confrunte cu obiective concurente.

Dr. Noah Shamosh, primul autor al studiului, a declarat: Se știe de ceva timp că inteligența și autocontrolul sunt legate, dar nu știam de ce. Studiul nostru implică funcția unei structuri specifice a creierului, cortexul prefrontal anterior, care este una dintre ultimele structuri cerebrale care se maturizează complet.”