• Studiu: cele mai multe virusuri sunt pe periuța de dinți și pe capul de duș.
  • Medicii spun că microbii din baie nu sunt periculoși pentru om.
  • Medicii recomandă să schimbi periuța de dinți o dată la 3 luni.

Curățenia se redefinește. E concluzia unui nou studiu realizat în Statele Unite, care spune că nu ești singur în baie nici măcar atunci când închizi ușa cu cheia. În băile noastre trăiesc peste 600 de virusuri, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Illinois, virusuri care o duc cel mai bine chiar pe obiectele pe care noi le folosim ca să ne curățăm.

Ce-i și mai rău e că cele mai afectate obiecte din baie sunt periuțele de dinți și capetele de duș. Chiar dacă au găsit și micro-organisme care nu au mai fost până acum observate, cercetătorii ne liniștesc: „Microbii sunt peste tot, și majoritatea nu or să ne îmbolnăvească”. Totuși, aceștia ne recomandă să nu exagerăm cu dezinfectanții, pentru că aceștia ar putea face microbii să dezvolte rezistență.

Chiar dacă microbii din baie nu sunt atât de periculoși pentru noi, medicii recomandă să schimbăm periuța de dinți o dată la 3 luni, să schimbăm prosoapele cât mai des și să curățăm capul și cordonul de duș cu oțet sau cu apă și săpun.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Citește și