• Un grup de cercetători australieni a efectuat un studiu pe 7.600 de voluntari pentru a măsura riscul de diabet în urma consumului de fructe
  • Cercetătorii au descoperit că consumul a două porții de fructe pe zi poate reduce riscul de diabet
  • Efectul apare doar în urma consumului de fructe întregi cu coajă și pulpă
  • Australienii au exclus din studiu consumul de suc de fructe, care determină o creștere a riscului de diabet la unele persoane

Potrivit unui nou studiu australian s-a constatat că două porții pe zi pot reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu până la 36%.

La acest studiu au luat parte peste 7.600 de voluntari privind diabetul și obezitatea, furnizând informații despre aportul lor de fructe și suc de fructe pentru această nouă cercetare.

Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan din Perth , Australia, au descoperit că oamenii care mănâncă două porții de fructe întregi – dar au evitat să bea suc de fructe – au fost mai puțin predispuși să dezvolte diabet de tip 2 decât persoanele care evită fructele.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Studiul ia în calcul doar fructelor consumarea fructelor întregi, cum ar fi piersicile, perele și prunele, în cazul în care participanții la studiu au consumat tot fructul, inclusiv coaja și pulpa, deoarece toate acestea conțin substanțe nutritive și minerale vitale.

Consumatorii de fructe au produs mai puțină insulină pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge, dar acest lucru nu s-a aplicat sucurilor de fructe.

Acest lucru este important, deoarece nivelurile ridicate de insulină circulantă (hiperinsulinemie) pot deteriora vasele de sânge și sunt legate nu numai de diabet, ci și de hipertensiune arterială, obezitate și boli de inimă.